Schoenmaat dames

Wie regelmatig schoenen koopt weet dat je bij het ene merk een andere schoenmaat hebt dan bij een ander merk. Daarnaast zijn de maten van damesschoenen in het buitenland ook anders dan je in Nederland gewend bent. Op deze pagina kun je de verschillende dames schoenmaten bekijken, bepalen en omrekenen.

 

Schoenmaten dames bepalen en omrekenen:

Schoenmaten dames omrekenen

  1. Zoek in de tabel de schoenmaat die u nodig hebt
  2. Je ziet vervolgens welke UK, US of EU maat daarbij hoort
  3. Bekijk de volledige tabel ook naast de schoenen

Bekijk de volledige tabel met dames schoenmaten >>

  • Eenvoudig de dames schoenmaten omrekenen
  • Bekijk alle EU, UK en US maten
  • Ook geschikt voor de originele fabrieksmaten

 

Schoenmaat dames US en UK

Wanneer je gaat shoppen en op zoek bent naar een leuk paar schoenen tref je een tal van verschillende merken. Amerikaanse merken, Engelse merken, Europese merken en nog veel meer. Allemaal hanteren zij hun eigen maatboog en het kan zijn dat de Europese maat er niet bij staat.

Jouw maat 38 die je al jaren draagt kan bijvoorbeeld vermeld staan als een maat 5,5 of je hebt opeens een maat groter of kleiner nodig. Als je geen idee hebt van de Amerikaanse en Engelse maten is het verstandig jouw schoenmaat op te meten en om te rekenen.

In onderstaande tabel zie je de Europese, Amerikaanse en de Engelse schoenmaten voor dames. Deze tabel is uitermate handig wanneer je schoenen in het buitenland wilt kopen of online wilt bestellen. Let hierbij wel op dat de schoenmaat soms per merk en pasvorm iets kunnen verschillen.

Opmeten in cm

Je kunt de damesmaten voor schoenen op een handige wijze opmeten. Het enige wat je daarvoor nodig hebt is een vel papier, een potlood en een meetlint. Je begint door beide blote voeten op het papier te zetten, met het potlood maak je een omtrek van beide voeten. Meet vervolgens het langste gedeelte van hiel tot teen. Mocht de ene voet groter zijn dan de andere, kies dan voor de grootste voet. Met deze lengte in centimeters kun je de schoenmaat dames omrekenen met de maattabel en eventueel ook in andere maatvoeringen zoals de US of UK bekijken.

Omrekenen tabel

EUUSUKVoetlengte in cm
3653,522,9
36,55,5423,4
3764,523,8
386,5524,3
38,575,524,6
397,5625,1
4086,525,4
40,58,5725,8
4197,526,3
429,5826,7